Advertentie

Geschiedenis Virginia Beach

  • Virginia Beach is niet zo maar een uit de grond gestampte toeristische trekpleister. Het is veel meer dan dat. Een stad met een interessante geschiedenis.

    Lang voor de komst van de Engelse kolonisten leefde er al indianen op Virginia Beach. De Engelse kwamen aan op 26 april 1607. Drie dagen later zijn zei terug gekeerd naar de baai (Chesapeake Bay). Hier richtten zij een groot kruis op en noemden deze plek Cape Henry. Vernoemd naar de toenmalige prins van Wales. Er werd een plechtigheid gehouden waarbij zij het land opeiste in naam van Engeland en God.

    Omdat de kapitein Virginia Beach een kwetsbare plek vond zijn zij landinwaards getrokken en pas veertien jaar later zich echt gaan vestigen in Virginia Beach. Virginia Beach groeide maar langzaam.

    Er kwamen mondjesmaat mensen over uit Engeland. Maar de stad begon pas echt te groeien in de 20e eeuw. De staat Virginia splitste op in verschillende country's. Virginia Beach werd deel van Princess Ann Country. In 1992 werd naar jaren bouwen opgeleverd en vanaf toen was het mogelijk om bezoekersstromen te laten komen naar Virginia Beach. Bussen, auto's, taxi's en noem maar op konden het gebied ineens goed bereiken. Viriginia Beach werd een populairder vakantiebestemming.

    In 1952 werd Virginia Beachonafhankelijke, waardoor het niet langer tot de Princess Anne County behoorde. Er kwamen steeds meer toeristen en sindsdien is Virginia Beach een van de populairste plekken van de zeven Cities of Hampton Roads. Deze zijn met elkaar verboden de Hapton Roads Beltway.

Iets gemist?

Zijn wij iets vergeten aan informatie of heb jij nog een stuk tekst wat van toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor onze website? Mail het dan naar:
info@virginiabeach.nl
Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent Virginia Beach? De gemeente van deze stad heeft een officieel twitterkanaal. Deze kun je hier bekijken!